17,765    19    7  

Bør jeg fuge glippe ved vannbrett?

 104     0
Se bildet, bør jeg fuge her før maling? Har selvsagt ikke tenkt å fuge på oversiden av vannbrettet, bare glippene på venstre/høyre side.
Bør jeg fuge glippe ved vannbrett? - IMG_1090.jpg - striky

   #1
 2,044     0
Kan ikke fordra sprekker, så jeg fyller på med acryl alle steder jeg ser en. ;D Teknisk er det ikke bra, treverket trekker like mye fukt som før, men har vanskeligere for å tørke ut. Har sett det selv ved riving. Fyller du likevel med acryl, bør du sause inn godt med beis først.
   #3
 1,387     Tromsø     1
Jeg er amatør og det er mulig jeg tar feil. Men jeg ville fuget både det TS  har markert, og først og fremst oppå beslaget mot enden slik at vann oppå beslaget ikke kan renne ut over sidene og inn i konstruksjonen. Hvis det står vind mot veggen, vil den presse vannet mot sidene av beslaget.

På et sted som dette ville jeg brukt Tec-7 og ikke akryl.
   #4
 570     Askøy-Hordaland     0
Jeg ville ikke fuget den glippen, vann kommer det inn der uansett og er det åpent er det større sjans for at det tørker igjen. Beslagene burde hatt oppkanter men det er sjelden jeg ser det blir gjort.
   #5
 1,387     Tromsø     0
For tiden er det mange som bruker kortere underbeslag. De felles et par cm inn i siderammen. Under beslaget legges et bord og bordene på siden rekker litt nedom bordet under beslaget. Dette er vel en bedre måte? Da unngår man en slik glipe.
Her må det fuges bakom siderammen så vannet på beslaget ikke blåses bakom den.
Bør jeg fuge glippe ved vannbrett? - 5. Omrammet-001.JPG - ariens
   #6
 570     Askøy-Hordaland     1
Jeg mener at beslagene skal ha oppkanter for å lede vannet ut fra veggen. Godt mulig at den andre løsningen er bedre enn den som blir vist først i tråden men fortsatt litt halvveis når det eneste som tetter er en fugeklatt.
   #7
 5,188     Østlandet     1

Se bildet, bør jeg fuge her før maling? Har selvsagt ikke tenkt å fuge på oversiden av vannbrettet, bare glippene på venstre/høyre side.
Ja det bør du, så unngår du at vann renner inn i veggen og nedover. Vet ikke om det står i lærebøkene, men du må hele tiden tenke hvordan vann , tyngdekraft og vind jobber sammen.
Snekkerne gjør det vanligvis ikke, for å spare tid.
Fuger du det selv så gjør det ikke så mye om det tar litt tid.
Signatur

   #8
 369     I et hus     0
I mitt hobbysnekkerhode burde vel den vasshella vært trukket OVER kledninga fra vindulista og ut, slik at sprekken hadde vært usynlig. Men slik det er nå hadde jeg klart fuget den..
   #9
 8,022     Bærum     0
Som Harald sier - tenk på hvordan vann, vind og tyngdekraft virker. Videre - er dette på en vegg som er værutsatt? Hvor høyt opp på veggen sitter vinduet, og hvor stort takutstikk er det? Kanskje vinduet aldri blir vått når det regner og blåser en gang...
   #10
 22,342     Akershus     0
Fuges sprekken vil det lett kunne trekke vann inn i endeveden. Jeg ville latt den stå åpen med mindre stedet er veldig værutsatt.