7,553
9
0
Tykkelse på betongsålen med rør for vannbåren varme
87
0
Skal legge vannbåren varmerør - 16mm pex rør rett på isopor. Deretter ha armeringsmatter. Hvor høy bør støpen være? 6,8 eller 10 cm eller??
For varmen sin del bør den være så tynn som mulig men ikke tynnere enn 7cm...
Lekehusbloggen min
Terassebyggebloggen
260m2 bta trehus etter TEK07, Thermia Optimum G2 8kw i serie med 200ltr OZO Super. 180m energihull. Roth vannbåren varme.
Eg tenkte nå total tykkelse dvs at en har ca 3-4 cm overdekkning på rørene...
Som eg skrev... ikke tynnere enn 7cm.... nærmer du deg 10cm vil det visstnok det gå utover den vanborne varmen.
Ser på bloggen din at du har arm. matter under og over rørene og i tillegg nøen Ø10 og Ø12 stål oppå der igjen.. hvorfor det? dette resulterer i jo at du må ha tykkere betongsåle....
Er under bærevegger og i garasjen
Jeg skal legge Roth 16mm rør og har justert isoporen slik at total støp blir 6 cm.
I støpen kommer da Roth rørene + armeringsmatter (K-131).
Bør jeg legge Grunnsvill og støpe opp til denne??
Med tynne golv er de stor fare for at kantene løfter noe(kantreis), dette er også en fare ved for spinkel armering. Trodde egentlig k-189 var det minste som er godkjent for eneboliggolv. 131 nett er ikke verdt flisa ialleall, betongen er så sterk at den kan rive nettet i filler når den herder.
Skal man støpe en tynn plate bør man iallefall kontrollere avstanden mellom festene på vannrørene og de ligger over ferdig armering,de er jo tomme dvs fulle av luft som sørger for oppdrift. og rørene flyter opp av betongen. er ikke noe morro å pusse gulvet når man må ligge på knærne å dytte ned rørene. har opplevd dette mange ganger dessverre.
Jobber som gulvstøper og gjør det hver eneste dag.