#11
 10,486     Akershus     0

Tror du vil trenge døgndrift på vedovnen for å klare koking i praksis :)

Nå var det snakk om 200 liter, og kun til forvarming av varmtvann.

Når det er skikkelig kaldt, fyrer jeg mer eller mindre kontinuerlig i en relativt stor vedovn. Den ovnen som skal inn nå, gir vel rundt 2 kw til luft, samt 8 til vann. 750 liter tank kan i beste fall ta rundt 50 kw varme hvis den tømmes og fylles maks. I kalde perioder tror jeg lett at vi kan komme til å fyre mer eller mindre kontinuerlig om luft-varmen fra vedovnen skal være primær oppvarming av stue (+gang+kjøkken+hele 2.et)
Signatur

   #12
 5,410     Langhus     0
På 200 liter kun til varmtvann blir nok regnestykket litt annet, ja.
Største problemet der blir vel å overføre varmen fra kretsen som vedovnen er på og til forbruksvann.
Signatur
   #13
 210     0
Men, jeg antar at dersom man bruker vannet fra ovnen også til vannbåren varme så vil aldri dette være et problem? Bør vel kanskje uansett ha en brukbart stor tank.
   #14
 10,486     Akershus     0
Stemmer.

Jo større tank, jo bedre. Problemet er at da stiger også kostnadene. Har du en brukbar teknikktank, så kan du kombinere varme fra vedovn med varme fra elektrisk kolbe i en og samme tank, og hente varmtvann direkte ut derfra.

Riktig størrelse på tank er umulig å gi noe fasitsvar på, det kommer helt an på bruk og type vedovn. Noen vedovner gir veldig stor andel av varmen til vann, mens andre gir det meste til luft.
Signatur
  (trådstarter)
   #15
 923     0
Min tanke er bare å gi litt "attåt" til VVB og evt. oppvarming av bad, mens man fyrer i ovnen, om jeg får 30-40* i en fortank til VVB, så er det en betraktelig mindre temperaturøkning som skal til for å varme vannet til 70*.
   #16
 10,486     Akershus     0
I såfall ville jeg regnet på besparelsen først. 
Signatur