Du har ikke vurdert å rive hele huset inkludert grunnmur?
Spør om råd, ikke flåsete kommentarer. Du river ikke et hus fra 1770 sånn helt uten videre. Huset er bevaringsverdig, så er mange rettningslinjer å følge ihht riksantikvarens pålegg. Huset er av de eldste på Kråkerøy i Fredrikstad og er av stor kulturhistorisk verdi.
For et fantasisk hus! Håper du finner en løsning på problemet. Med et slikt "klenodie" er det viktig å gjøre det en føler seg sikker på at fungerer og er det riktige. Det er slett ikke umulig at Næss løsning kanskje er den beste, men få inn noe ekspertise til å gjøre en vurdering. Ta kontakt med riksantikvaren eller de so f.eks driver med byggningsvern på Fredriksten festning. Mulig noen der kan gi gode råd.
Riving er i alle fall et svært dårlig alternativ. Å fylle igjen kjelleren synes jeg heller ikke er noe alternativ. Det vil dessuten øke trykket mot grunnen vesentlig.
Lykke til med valg av løsning.
Takk skal du ha. Ja, huset er fantastisk, og siden det er arven til kona og av historisk verdi som nevnt over så skal huset får stå akkurayt slik det står. Vi gjennomgår nå en totalrenovering av huset innvendig og utvendig begynner vi til våren. Skal få laget en skikkelig prosjekttråd her inne for å vise hva som gjøres. Møte med arkitekten til uka og befaring fra flere byggmestere i dagene som kommer så da begynner alle søknader ol. om omgjøringen å falle på plass ;D Vi har arvet drømmehuset selv om det gir meg en og annen søvnløs natt
Går det ikke an å bytte kjellergulv og vegger i 3 meter seksjoner om gangen. Fjerne gulv og vegger og støpe med malthusforskaling. Trykk mot grunn må jo bli mindre med ny mur hvis den gamle muren er 50cm natursteinsmur på 10tonn pr løpemeter. Stikk armeringa 50cm lengre en det en støper for neste seksjon. Ja det er mye arbeid Alt på huset virker jo topp utenom mur...og kjellergulvhøyde.(og drenering som mangler under).. :)Har du sjekket konsistens på leiren under? Den kan være hard som betong.(eller myk som smør hvis du graver for dypt). Som MyrM sier , en kum må være bra for overflatevann,m pumpe):)Kan ikke så mye om flåte,men har støpt en boligblokk på leire. Gravde nesten for hånd for ikke å grave for dypt(den er ofte hard øverste meterne så myk lengre ned). Støpte rett på leiren og der den var hard(vi tok minst mulig av leiren) og lagde drenering...
Siste redigering: Thursday, November 10, 2011 5:33:27 PM av jaf
Hovedproblemet her er jo ikke problemer under graveperioden, men at grunnen under huset synker ugjevnt når grunnen blir tømt for vann. Det er da skadene kommer, og de kommer over tid.
Her må det eksperter til og vurdere dette enkelte huset med konkrete problemstillinger.
Det som er dritt med setninger er at man nærmest aldri vet om/når/hvor de kommer uten at men har en geologisk undersøkelse av hele grunnen.
Hovedproblemet her er jo ikke problemer under graveperioden, men at grunnen under huset synker ugjevnt når grunnen blir tømt for vann. Det er da skadene kommer, og de kommer over tid.
Det er derfor dreneringen ikke skal ligge under fundament. Hvis bygget er på en flåte er det ekstremt viktig at grunnvannet får ligge over denne ellers råtner den, og da blir det setninger.
Da gikk vi fra fuktig kjeller til Ekstrem fuktig kjeller..................... Vannstanden stoppa på 70,5 cm før Brannvesenet kom med ei pumpe som fikk tømt den 35m2 store kjelleren på litt under en time. De satt igjen pumpa i tilfelle det skulle stige like kjapt i natt, men nødløsning holder ikke i lengden så her må noe stort gjøres snart...... Kommunen sendte ut en kar for å titte på drenskummene rundt huset, men alt på det kommunale nettet er ok, så det ser ut til å "kun" være nedbør og overvann som har fylt kjelleren. Drensrøret vårt som går ut i elva er også tett og mest sannsynlig skadd etter at vegvesenet omgorde veien som går over fra kyststi til anleggsvei når de sprengte ut en tunell i nabolaget. Over to år med tung annlegstrafikk har nok dessverre ødelagt litt her, så nå starter kampen mot vegvesenet om å få de til å rette opp igjen skadene. Så er det å få noen til å ta jobben med full og riktig drenering rundt huset. Bør vel også se på mulighetene med en pumpeløsning som nevnt her ved ekstrem nedbør som dreneringen ikke klarer å ta unna. Litt av problemet nå er også at alt vann som siver inn til grunnmuren på vestsiden av huset pipler/siver inn i skillet gulv/vegg i kjelleren og renner under gulvet og kommer opp på laveste punkt i gulvet på østveggen. Sluket som ligger her har også stigning til kummen på utsiden. Det vil si at når drenskummen også blir fylt så renner det fra denne og inn i kjelleren >:( Så, morsomt med gamle hus....??? Ikke alltid som dere skjønner. :-\
Har du hatt noen fagfolk (bortsett fra kommunen) på befaring den senere tid? I såfall, hva sa de? Det var jo blant annet noen tidligere i tråden som mente de hadde noen løsningsforslag.
Du er nok nødt til å gjøre noe med dette. Det er høst sansynlig mulig å få dette til å bli en kjeller uten alt for mye vann. Jeg ville uansett ikke gravd den dypere og brukt den til noe fuktømfintlig. Hvis du innfinner deg med det og jobben gjøres riktig bør det ikke bli noen særlige setningsskader. Med mindre en eventuelt flåte er råtten...
Spør om råd, ikke flåsete kommentarer. Du river ikke et hus fra 1770 sånn helt uten videre. Huset er bevaringsverdig, så er mange rettningslinjer å følge ihht riksantikvarens pålegg.
Huset er av de eldste på Kråkerøy i Fredrikstad og er av stor kulturhistorisk verdi.
Vennligst hold tråden fri for slikt!
Takk skal du ha.
Ja, huset er fantastisk, og siden det er arven til kona og av historisk verdi som nevnt over så skal huset får stå akkurayt slik det står. Vi gjennomgår nå en totalrenovering av huset innvendig og utvendig begynner vi til våren. Skal få laget en skikkelig prosjekttråd her inne for å vise hva som gjøres. Møte med arkitekten til uka og befaring fra flere byggmestere i dagene som kommer så da begynner alle søknader ol. om omgjøringen å falle på plass ;D
Vi har arvet drømmehuset selv om det gir meg en og annen søvnløs natt
Her må det eksperter til og vurdere dette enkelte huset med konkrete problemstillinger.
Det som er dritt med setninger er at man nærmest aldri vet om/når/hvor de kommer uten at men har en geologisk undersøkelse av hele grunnen.
Men du har et kjempehus, ønsker deg lykke til.
Vannstanden stoppa på 70,5 cm før Brannvesenet kom med ei pumpe som fikk tømt den 35m2 store kjelleren på litt under en time. De satt igjen pumpa i tilfelle det skulle stige like kjapt i natt, men nødløsning holder ikke i lengden så her må noe stort gjøres snart...... Kommunen sendte ut en kar for å titte på drenskummene rundt huset, men alt på det kommunale nettet er ok, så det ser ut til å "kun" være nedbør og overvann som har fylt kjelleren. Drensrøret vårt som går ut i elva er også tett og mest sannsynlig skadd etter at vegvesenet omgorde veien som går over fra kyststi til anleggsvei når de sprengte ut en tunell i nabolaget. Over to år med tung annlegstrafikk har nok dessverre ødelagt litt her, så nå starter kampen mot vegvesenet om å få de til å rette opp igjen skadene. Så er det å få noen til å ta jobben med full og riktig drenering rundt huset. Bør vel også se på mulighetene med en pumpeløsning som nevnt her ved ekstrem nedbør som dreneringen ikke klarer å ta unna.
Litt av problemet nå er også at alt vann som siver inn til grunnmuren på vestsiden av huset pipler/siver inn i skillet gulv/vegg i kjelleren og renner under gulvet og kommer opp på laveste punkt i gulvet på østveggen. Sluket som ligger her har også stigning til kummen på utsiden. Det vil si at når drenskummen også blir fylt så renner det fra denne og inn i kjelleren >:(
Så, morsomt med gamle hus....??? Ikke alltid som dere skjønner. :-\
Det var jo blant annet noen tidligere i tråden som mente de hadde noen løsningsforslag.
Christopher