POS
   #41
 46     Agder     0
Etter det jeg husker så er COP for mine varmepumper best når de kjøres hardt. Altså: Det er bedre med 1 varmepumpe som kjører på nesten fullt enn 2 stk som kjører på rett under halvt.

Uansett er det marginalt hva man sparer (avhengig av huset). Pumpen min i hovedetasjen bruker altså gjennomsnittlig 8,21 kWh / døgn - måling over 2 kaaalde måneder. 18-23 grader i rommet (trekk på gulvet fra dårlige dører/ vinduer).

Hva betyr kronasje forskjell dersom jeg skulle senket ned til 18 grader 8 timer i døgnet? (1 kr/ døgn kanskje?)

Hva er slitasjen på pumpen og hva sparer jeg egentlig jmfr forklaringen til montøren over her? (Det er viktig info det med ising og avriming - som stjeler watt ?)


   #42
 330     0
Er enig med deg i alt, POS, bortsett fra at det lønner seg å kjøre varmepumpe hardt. Der tar du helt feil.
Her er tallene fra Mitsuen som tråden startet med:

Värmefaktor, COP
Vid kompressoreffekt 100% 3,2
Vid kompressoreffekt 75% 3,9
Vid kompressoreffekt 50% 5

Er også enig med deg, Pingle, at du må være treig. Wink  Eller vanskelig… :-\

Du har jo samme forholdet når du kjører bil. Du bruker mindre bensin hvis du senker farten.
Men hvis du har en kjørestil der du stadig bremser ned for så å ruse opp igjen hjelper det ingenting om gjennomsnittsfarten går ned – du vil øke drivstoff-forbruket betraktelig!
POS
   #43
 46     Agder     0
Ok, det passer meg best da jeg har 2 stk (1 i hver etasje, skilt med dør). Og de går sjeldent på mer enn 1/3 til 2/5 styrke.

Men da jeg kjøpte dem fikk jeg beskjed om at de hadde best av litt belastning. Klager ikke uansett jeg. Fungerer kjempebra Smile
   #44
 330     0
Der er komforten som er det viktigste med varmepumpe.
Egentlig tåpelig å diskutere om man kan spare 61 kroner i stedet for 60 kroner i døgnet ved å legge inn styringer som ødelegger komforten og øker sjansen for utgifter til reparasjoner senere!
   #45
 25     Østfold     0
Er det ikke slik at COP'en øker dersom temperaturdifferansen mellom inne og ute er lavest mulig? Eller er rørene inne like varme uansett innetemperatur?
   #46
 2,302     Trondheim     0

Er det ikke slik at COP'en øker dersom temperaturdifferansen mellom inne og ute er lavest mulig? Eller er rørene inne like varme uansett innetemperatur?


Det er en sammenheng, og derfor er COP definert i en standard for hvordan den skal tas frem for en pumpe. Eksempelvis er den som det reklameres for tatt opp når det er 7 grader ute, 20 grader inne. Da er det 13 grader diff. Men -10 ute og 3 inne har en helt annen COP.

Nattsenkning:
Nattsekning er vell mest aktuell når det er blitt virkelig kaldt, og da har det her med COP på 5 ved 50% belastning opphørt å gjelde. 

Min erfaring er at nattsenkning på varmepumpe har en spareeffekt. Blir ikke stort, men netto mindre forbruk. (min driftserfaring er fra bruk av nattsenkning på 7 timer)
 



Signatur